Opplev jærsk agroturisme

De siste årene har det vokst frem en rekke gårdsutsalg og andre tilbydere av opplevelser på Jæren. Kvaliteten i det som tilbys på det enkelte sted er høy – i mange tilfeller i verdensklasse. Opplev Jæren har gått sammen med et knippe aktører for å fremme de forskjellige i et unikt prosjekt innen agroturisme.

Agroturisme er en type rural og landbruksbasert turisme hvor en besøker lokale aktører og produsenter, som for eksempel gårder med ulike produksjoner og bruk. Dette kan være direkte produktutsalg, landbruksundervisning, overnatting, friluftsaktiviteter og underholdning utenfor det typiske bylandskapet.

Flere og flere ønsker å treffe bønder og produsenter for å forstå hvordan produkter blir produsert og lære om hvor maten vår kommer fra. Vi er stadig oftere på jakt etter de autentiske opplevelsene på stedene vi besøker. Opplev Jæren har gjort det hele litt enklere ved å samle alle de jærske agro-aktørene på samme plattform.

Medlemmer

Besøk agro-aktørene på Jæren!

Agroturisme

Line Gard

#bærekraftig#dyr#gårdsdrift#gårdsutsalg
Agroturisme

Dalheim Gård

#gårdsutsalg#kurs#matglede#surdeig
Agroturisme

Bogsdalen gård

#markedshage#matproduksjon#småbruk
Agroturisme

Jerseymeieriet

#gårdsutsalg#jerseymelk#meieriprodukter
Agroturisme, Servering

Håland Kjøtt

#edeståvå#pølsebu#slakter
Agroturisme

Ystepikene

#gårdsutsalg#jærskeråvarer#ysteri
Agroturisme

Wiig Gartneri

#gartneriutsalg#grønnsaker#kortreist#veksthus
Agroturisme, Servering

Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg

#bakeri#gårdsutsalg#økologisk
Agroturisme

Nyyyt

#butikk#jærskeråvarer#kvalitetskjøtt#sjokolade
Agroturisme

Jone Wiig Gartneri

#gartneri#grønnsaker#kortreist#utsalg
Agroturisme

Hole Gardsutsalg

#gårdsutsalg#kylling#melkeproduksjon#storfe

Følg oss på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
22.02.24
Opplev Jæren

Kan vi få besøk av cruiseskip på Jæren?

Hvordan kan vi på Jæren utnytte cruiseturisme var temaet på gårsdagens medlemsmøte. Potensialet er stort og vi kan ta imot besøkende via tog eller buss. Det var god stemning på medlemsmøtet hos Håland - Slakterbutikk & Edeståvå. Med identitetsbyggende klesplagg og smaksprøver fra Pølsebuå te Håland hadde vi besøk av mye kompetanse på temaet. I «Bagsiå» til pølsebua hadde vi besøk av Line Murphy fra Visit Region Stavanger og Kirsti Asbjørnsen fra GuideCompaniet. De fortalte oss hva vi kan gjøre for å tiltrekke oss cruisebesøkende på Jæren og hva de er på jakt etter. Ingunn Aase Hovelsrud fortalte oss hvordan Jærmuseet: opplev-delta-utforsk! tiltrekker seg cruiseturister til sine lokasjoner. Allerede i april skal vi, sammen med Bryne FK, tilby Bryne Stadium Tours og byvandring i Bryne sentrum. Da skal vi frakte turister fra Stavanger til Bryne via toget til Go-Ahead Norge. Patrick Carlos Olsen fortalte oss også om de andre muligheten vi har med Jærbanen og Sør-toget. Tirsdag denne uken vedtok Time kommune å fortsette med støtten til å utvikle reiselivet sammen med Opplev Jæren og Klepp kommune! Takk til alle fremoverlente politikere som innvilget støtten. Nå får me gang på det i lag! ... Vis merVis mindre

Kan vi få besøk av cruiseskip på Jæren? 

Hvordan kan vi på Jæren utnytte cruiseturisme var temaet på gårsdagens medlemsmøte. Potensialet er stort og vi kan ta imot besøkende via tog eller buss. Det var god stemning på medlemsmøtet hos Håland - Slakterbutikk & Edeståvå. Med identitetsbyggende klesplagg og smaksprøver fra Pølsebuå te Håland hadde vi besøk av mye kompetanse på temaet. 

I «Bagsiå» til pølsebua hadde vi besøk av Line Murphy fra Visit Region Stavanger og Kirsti Asbjørnsen fra GuideCompaniet. De fortalte oss hva vi kan gjøre for å tiltrekke oss cruisebesøkende på Jæren og hva de er på jakt etter. Ingunn Aase Hovelsrud fortalte oss hvordan Jærmuseet: opplev-delta-utforsk! tiltrekker seg cruiseturister til sine lokasjoner. 

Allerede i april skal vi, sammen med Bryne FK, tilby Bryne Stadium Tours og byvandring i Bryne sentrum. Da skal vi frakte turister fra Stavanger til Bryne via toget til Go-Ahead Norge. Patrick Carlos Olsen fortalte oss også om de andre muligheten vi har med Jærbanen og Sør-toget. 

Tirsdag denne uken vedtok Time kommune å fortsette med støtten til å utvikle reiselivet sammen med Opplev Jæren og Klepp kommune! Takk til alle fremoverlente politikere som innvilget støtten. 

Nå får me gang på det i lag!
11.01.24
Opplev Jæren

Ogna Scene - stedet for musikk, dikt, drøm, dans og fanteri med et imponerende program for første halvdel av 2024. Det er på Ogna det skjer og det er enormt mangfold i arrangementer, konserter og helårskultur i SøraHå. ... Vis merVis mindre

Ogna Scene med et imponerende program for første halvdel av 2024. Det er på Ogna det skjer og det er enormt mangfold i arrangementer, konserter og helårskultur i SøraHå.
21.12.23
Opplev Jæren

Tidligere i år fikk Jæren besøk av Manchester City og The Treble. De besøkte Boretunet og Bore Surf Senter og Nedum Onuoha fikk prøve seg brettet. Vi ønsker Erling Haaland lykke til med finalen i Klubb-VM og håper at han tar med seg The Sextuple til Jæren neste år.

"We are going to need a bigger board"📸VideoAssist ... Vis merVis mindre

Tidligere i år fikk Jæren besøk av Manchester City og The Treble. De besøkte Boretunet og Bore Surf Senter og Nedum Onuoha fikk prøve seg brettet. Vi ønsker Erling Haaland lykke til med finalen i Klubb-VM og håper at han tar med seg The Sextuple til Jæren neste år. 

We are going to need a bigger board

📸VideoAssist
16.12.23
Opplev Jæren

... Vis merVis mindre

15.12.23
Opplev Jæren

Første milepæl i Trafoleden er fullført!

I desember har vi hatt besøk av Claudio Ethos fra Brasil. Han har bodd en uke i Reveparken Hytteutleie og fått lov til å utfolde seg på en tårnkiosk langs Nordsjøvegen på Reve. Kunstverket er støttet av Rogaland fylkeskommune og er et samarbeid med Klepp kommune. Prosjektet kobler kraftturisme, kunstturisme og agroturisme sammen og viser potensialet i reiselivet på Jæren. Koblet opp mot eksisterende attraksjoner langs Nasjonale turistveger og Nordsjøvegen blir dette et kunstprosjekt som mange besøkende på Jæren kan oppleve i årene fremover og som mange lokale vil få glede av. Det vil også være mulig å kombinere med besøk til dagmerket på Reve eller minnesmerket etter nordsjøflyvningen i 1914. Prosjektet er første milepæl i Trafoleden-prosjektet som skal transformere tårnkiosker i regionen til nye formål. Det kan du lese mer om på www.trafoleden.no Takk til Klepp Energi for at vi fikk lov til å gjennomføre dette prosjektet og takk til Claudio som nå er hjemme igjen i Sao Paulo. Takk til Sparebanken Vest som har støttet oss i arbeidet med utvikling av Trafoleden i 2023. Foto og film av Ivar VasstveitNorwegian Scenic Routes Visit Region Stavanger Jærbladet Aftenbladet TV Vest Rogaland ... Vis merVis mindre

Første milepæl i Trafoleden er fullført! 

I desember har vi hatt besøk av Claudio Ethos fra Brasil. Han har bodd en uke i Reveparken Hytteutleie og fått lov til å utfolde seg på en tårnkiosk langs Nordsjøvegen på Reve. 

Kunstverket er støttet av Rogaland fylkeskommune og er et samarbeid med Klepp kommune. Prosjektet kobler kraftturisme, kunstturisme og agroturisme sammen og viser potensialet i reiselivet på Jæren. 

Koblet opp mot eksisterende attraksjoner langs Nasjonale turistveger og Nordsjøvegen blir dette et kunstprosjekt som mange besøkende på Jæren kan oppleve i årene fremover og som mange lokale vil få glede av. 

Det vil også være mulig å kombinere med besøk til dagmerket på Reve eller minnesmerket etter nordsjøflyvningen i 1914. 

Prosjektet er første milepæl i Trafoleden-prosjektet som skal transformere tårnkiosker i regionen til nye formål. Det kan du lese mer om på www.trafoleden.no 

Takk til Klepp Energi for at vi fikk lov til å gjennomføre dette prosjektet og takk til Claudio som nå er hjemme igjen i Sao Paulo. Takk til Sparebanken Vest som har støttet oss i arbeidet med utvikling av Trafoleden i 2023. 

Foto og film av Ivar Vasstveit

Norwegian Scenic Routes Visit Region Stavanger Jærbladet Aftenbladet TV Vest Rogaland
23.11.23
Opplev Jæren

I oktober hadde vi besøk av Manchester City og viste de rundt på Jæren! Sammen med Bryne FK fikk vi vist de det autentiske og ekte Jæren kan tilby i forbindelse med utstillingen av The treble tour. De fikk hjelp til å finne perfekte lokasjoner for sølvtøyet sitt og vi fikk laget mange postkort fra Jæren.

We had the pleasure of welcoming Manchester City to Bryne and the region of Jæren. Co working with Bryne FK we showed the authenticity of our region during their treble tour. We helped fidinig the perfect locations to show their silver ware and made several post cards from Jæren. Hotell Jæren Bore Surf Senter Boretunet Wiig Gartneri Edeståvå - Håland Kjøtt Hadland økologiske gard Dalheim Gård Jærmuseet: opplev-delta-utforsk! Ogna Scene - stedet for musikk, dikt, drøm, dans og fanteri Ogna Camping Trekronå 18. etasje Erling Haaland Jærbladet VideoAssist Aftenbladet Time kommune Hå kommune Klepp kommune ... Vis merVis mindre

Vis flere innlegg